Praktiske Informationer for Finland

Jagtperiode:
Jagtsæsonen er:
Elg:               27.09.-15.12.
Whitetail:      27.09.-31.01.

Brunsttid (har ikke indflydelse på jagten)
Elg:               September – Oktober
Whitetail:      November

Fiskars tilbyder følgende perioder til jagtgæsterne:
23.10 – 26.10
30.10 – 02.11
13.11 – 16.11

Jagtens forløb vil være som følger:
Torsdag:    Ankomst til reviret inden kl. 14.00 og jagt om eftermiddagen/aftenen på hvidhalet hjort
Fredag:      Elgjagt om morgenen, jagt på hvidhalet hjort om eftermiddagen/aftenen
Lørdag:      Elgjagt om morgenen, jagt på hvidhalet hjort om eftermiddagen/aftenen
Søndag:      Jagt på hvidhalet hjort om morgenen og derefter afrejse fra reviret.

Nødvendige papirer og dokumenter:
Følgende dokumenter skal sendes til DIANA:
- Kopi af rejsepas
- Kopi af våbentilladelse
- Kopi af jagttegn
- Kopi af EU-våbenpas 

Du vil modtage følgende dokumenter fra DIANA før jagtrejsen:
- Våbenimporttilladelse (kun ikke-EU borgere og EU borgere uden EU-våbenpas)

Du vil modtage følgende ved ankomst til Fiskars:
- Finsk jagttegn
- Certifikat for skydetest 

Riffelprøve
De finske myndigheder kræver et bevis for, at du har bestået en riffelprøve for at kunne gå på jagt i Finland.

Import af våben:
Jagt på elg og whitetail kræver en riffel med følgende energi:
Projektilets vægt: Min. 9 gram                  2700 Joule ved distance på 100 meter
Projektilets vægt: Min. 10 gram                2000 Joule ved distance på 100 meter

Passende våben for eksempel kaliber .308 og opefter. Helmantel / spidsskarp projektiler er ikke tilladt (kun blødnæsede).

Når du ankommer til grænsen, gå gennem den røde indgang og vis dine våben til tolderne. Du skal enten bruge dit EU-våbenpas eller en separat importtilladelse. Fremvis venligst også dokumenterne fra DIANA, der viser, at du deltager i en lovlig jagt i Finland.

Forsikring: Din finske jagttilladelse inkluderer en forsikring der dækker personlig skade på en tredje person eller dig selv. Forsikringen er begrænset og dækker ikke materiel skade.

Reglerne for den offentlige rejsesygesikring  er ændret pr. 1. januar 2008. De nye regler betyder for det første, at den offentlige rejsesygesikring dækker i færre lande end tidligere. For det andet bliver hjemtransporten ved ulykke eller sygdom ikke længere betalt af den offentlige rejsesygesikring. I Finland dækker den offentlige rejsesygesikring således kun lægebehandling, men ikke hjemtransport. Dog er merudgifter til hjemtransport dækket af en særlig nordisk aftale. Goudas jagtrejseforsikring kan derfor som altid kun anbefales!

Jagtguide:
Jagtguiden vil hjælpe dig med alt det praktiske under dit ophold i Finland. Guiden taler engelsk og svensk!

Udstyr:
Vejret kan under jagten være temmelig koldt, især tidligt om morgenen og sent om aftenen (adskillige minus-grader) så medbring venligst passende tøj.
Under elgjagten skal man være iført rødt tøj (hat og jakke) i overensstemmelse med finsk jagtlov. Du vil få det nødvendige udstyr fra jagtselskabet.
Lysforholdene under whitetailjagten er temmelig vanskelige, så medbring venligst en passende kikkert til sådanne forhold. En lysstærk håndkikkert er ligeledes god at have med.
Medbring gerne jagtstol.

Mulige fejl:
Ifølge finsk lov skal man følge alle jagtguidens instruktioner! Alle fejl vil blive rapporteret til politiet (hvis man skyder en elgko med kalv). Så vær venligst forsigtig.

Transport under jagten:
Al transport under jagten er inkluderet i prisen. Køretøjerne er tilpasset terræn og vejrforhold. 

Præparation og transport af trofæerne:
Jagtarrangøren vil tage sig af trofæernes ”felt-præparation”. De kan også koge kranierne for dig gratis, men bemærk venligst at de ikke er professionelle konservatorer. Dine trofæer kan også sendes til det zoologiske museum i Helsinki til præparation. Deres arbejde er af meget høj standard. Priser: Elg = € 200, whitetail = € 140 (kranie og horn). Hovedmonteret elg = € 960 og whitetail = € 690.

Du er selv ansvarlig for at få trofæerne bragt hjem!

Generelt:
Jagområdet er beliggende i den sydlige del af Finland, blot 100 km fra Helsinki. Selve landsbyen Fiskars opstod tilbage i 1649, som et center for forarbejdning af jern til bl.a. knive. Det er en meget charmerende landsby, med mange små hyggelige butikker, bl.a. med finsk kunsthåndværk og design.

Jagtområdet, som er på 10.000 ha ligger umiddelbart uden for Fiskars. Derudover er der yderligere 5.000 ha på Hanko halvøen. Det er uden tvivl det bedste jagtområde i det sydlige Finland og der er en virkelig god bestand af hvidhalet hjort. Den årlige afskydning udgør ca. 130 stk. og muligheden for at nedlægge et stærkt trofæ er god. Der er også en rigtig god elgbestand, og årligt nedlægges der 80 elge. Terrænet omkring Fiskars er meget klippefyldt, med en masse små søer.

På Hanko halvøen er terrænet mere fladt og mindre klippefyldt. 

Jagten:
Hvidhalet hjort jages fra hochsitze, som er placeret på strategisk velvalgte steder. Normalt er eftermiddagen/aften det absolut bedste tidspunkt. Der kan naturligvis også jages om morgenen, men her er resultatet normalt ikke så succesrigt. Det er stort set umuligt at pürsche i dette terræn, idet hjortene om dagen sidder i den tætte bevoksning, og da det er meget svært at bevæge sig lydløst, vil vildtet næsten altid tage flugten inden jægeren når at komme på skudhold. 

Elgen jages med løshund. Jægerne bliver placeret inden hunden slippes løs. Når hunden begynder at give hals, sørger hundeføreren for at trykke elgen mod jægerne. Denne jagtform er den helt traditionelle finske jagtform på elg. Det er ikke en nem jagtform, så man må ikke forvente succes hver gang. På den anden side er det en meget spændende og fascinerende form for jagt. Det er tilladt at skyde max. 1 elg pr. dag.

Hvordan du kommer til Fiskars: 
Der er tre muligheder. Du kan enten flyve til Helsinkis internationale lufthavn, hvor du vil blive afhentet af folk fra reviret. Køreturen fra lufthavnen til Fiskars tager ca. 1½ time. Køreturen koster omkring € 260 pr. bil t/r, og der bliver afregnet direkte til chaufføren.

Den anden mulighed er at benytte Silja´s færge, som afgår fra Stockholm og Helsinki kl. 17.00 med ankomst næste dag kl. 09.30. 

Den tredje mulighed er Superfast Ferries mellem Rostock og Hanko i Finland. Denne færge sejler dog kun mandag – lørdag kl. 20.00 fra Rostock og kl. 21.00 fra Hanko. Ankomst hhv. kl. 18.00 og kl. 17.00 næste dag.

Du kan enten medbringe din egen bil og selv køre op til reviret (45 min.), eller du kan blive hentet ved færgen. Køreturen koster omkring € 260 fra Helsinki og € 130 fra Hanko pr. bil t/r, og der bliver afregnet direkte til chaufføren. DIANA vil med glæde hjælpe dig med at reservere færge el. fly.

Forsikring:
Vi gør opmærksom på, at vor rejse- og afbestillingsforsikring også dækker jagtansvar. Da man ved rejser inden for Europa skal være dækket af en jagtansvarsforsikring, er det et krav, at du er i besiddelse af en jagtansvarsforsikring. Vi går ud fra, at du har et gyldigt jagttegn, idet vi gør opmærksom på, at dette er en forudsætning for, at forsikringen dækker jagtansvaret.

Specielt til den førstegangsrejsende:
Under en jagtrejse i udlandet repræsenterer man hele sit lands jægerbefolkning. De folk, man kommer i kontakt med, vil naturligt bedømme et lands jægerbefolkning ud fra de jægere, de møder fra det pågældende land. DIANA-jægere har hidtil haft et godt ry, og det lægger vi stor vægt på at bevare, så derfor må vi opfordre den enkelte til at optræde med værdighed og ro, skulle man løbe ind i evt. uoverensstemmelser.

Eventuelle misforståelser:
Hvis der - mod forventning - skulle opstå problemer under opholdet, som du ikke mener selv at kunne løse, kan du kontakte os pr. telefon 0045 62 23 11 10 eller telefax 0045 62 23 17 75 i kontortiden mandag-fredag fra 8.30-17.00. Lokale folk kan sikkert hjælpe med at få sendt en telefax fra et kontor, der har en sådan. Da det som sagt er for sent at rette evt. misforståelser eller fejl efter hjemkomsten, er det meget vigtigt, at du i sådanne tilfælde underretter os, således at vi har mulighed for at rette misforståelserne med det samme. Kun i tilfælde, hvor vi har været underrettet, vil evt. klager kunne behandles, og evt. klager SKAL under alle omstændigheder indføres i jagtprotokollen.

Nødtelefon:
DIANA har oprettet en nødtelefon, hvor vore kunder uden for almindelig kontortid - i alle døgnets timer og på alle ugens 7 dage - altid kan komme i forbindelse med en kompetent DIANA-medarbejder. Det skal understreges, at denne telefonlinie kun er beregnet til egentlige nødopkald, hvor det er en absolut nødvendighed at komme i forbindelse med DIANA. Brug denne nødtelefon når absolut påkrævet, men undgå venligst misbrug! - ++45 40 26 30 44.

Hjemkomsten:
Vi er ALTID glade for at høre fra dig efter hjemkomsten. Det er af største vigtighed, for at vi løbende kan følge med i, hvad der sker “derude”. Derigennem kan vi udvikle og evt. forbedre vore jagtrejsemål. Derfor - hvad enten du har ris eller ros til os - lad os høre fra dig. Et godt foto fra din jagt, er vi altid meget glade for at modtage.

 

Tilbud på fiskerejser

Gør som 100-vis af andre lystfiskere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken

  • Gode tilbud på fiskerejser
  • Praktiske tips, videoer, konkurrencer mm.
  • Ekslusive afbudsrejser