« Tilbage

Elve i Nuuk området

Fiskeriet er verdensklasse. Fiskeri på jagt efter fjeldørred starter i elven Eqaluit Pardliit/Præstefjordselven som ligger ca. 1 times sejlads syd fra Nuuk. Elven huser en god bestand af ørreder i størrelser op til ca. 60 cm. Fluefiskeri kan praktiseres og ikke mindst spinnefiskeri med små spinnere/blink i størrelse mepps 2-3 (4-7 g) er suveræne.

Herefter opleves Qorgut, som ligger 1½ times sejlads fra Nuuk. Den lille fjord har 3 ørredelve som alle har en god bestand af ørreder. Her er størrelsen på dem også op til 60 cm med mange over 50 cm. Spinnefiskeri er her det mest givne da elven er forholdsvis stenfyldt. Det næste eventyr går til Qoussuk. Elven ligger 2 timers sejlads nord for Nuuk i Godthåbsfjorden. Her skal der sejles op ad elven i gummibåd eller jolle, for at nå til at mest attraktive pools. Sejladsen kan kun lade sig gøre ved højvande, hvilket betyder at opholdet på elven vil blive på ca. 12 timer, heraf en dagstur på minimum 16 timer. Elven huser en stor bestand af store ørreder.

Elvene er forholdsvis ideel til fluefiskeri og spinnefiskeri. Området byder også på Eqaluit i Buksefjorden, beliggende ca. 2 timers sejlads syd for Nuuk i fjordsystemet "Buksefjorden". Fjordene i Grønland er oftest uberørte og har krystalklart vand. Det sidste stop for denne naturskønne fiskerejse er Kobbefjord Elven. Denne elv ligger i den nærmeste sydlige fjord ved Nuuk og tager ca. 1 times sejlads. Denne elv huser også en god bestand af ørreder og er typisk op til godt 50 cm og fanges her med spinnefiskeri. 

Tilbud på fiskerejser

Gør som 100-vis af andre lystfiskere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken

  • Gode tilbud på fiskerejser
  • Praktiske tips, videoer, konkurrencer mm.
  • Ekslusive afbudsrejser